RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Через "злив" імен пов'язаних з ДНР журналістів назріває міжнародний скандал

ерез публікацію сайтом "Миротворець" персональних даних журналістів, які були акредитовані" так званими ЛНР і ДНР, під загрозу потрапили українські та іноземні співробітники ЗМІ.

Про це йдеться в заяві Громадське ТБ, під яким підписалися вітчизняні і зарубіжні журналісти.

"Під удар потрапили українські і закордонні журналісти, які, ризикуючи життям, об'єктивно висвітлювали події і розповідали в українських та світових медіа, що відбувалося на окупованих територіях", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що "акредитація не означає і ніколи не означала співпраці журналістів з будь-якою стороною конфлікту, акредитація - це форма захисту та безпеки журналіста".

Співробітники ЗМІ підкреслюють, що після оприлюднення особистих даних, журналістам почали дзвонити і писати з погрозами, а від деяких українських політиків вже прозвучали заклики вважати цих журналістів "ворогами України" і взагалі закрити їм можливість працювати".

Іноземні та вітчизняні журналісти зажадали від сайту "Миротворець" видалити з публічного доступу інформацію про вищевказаних працівників ЗМІ.

Через "злив" персональних даних журналістів назріває міжнародний скандал, оскільки, за словами української журналістки "Голосу Америки" Мирослави Гонгадзе, Комітет захисту журналістів у Нью-Йорку готує з цього приводу заяву.

"Хто тепер з іноземних журналістів ризикне поїхати в зону бойових дій. Просто обурливо", - резюмувала Гонгадзе.

Як повідомляв "Апостроф", українські журналісти висміяли своїх колег, які розкритикували представників преси, які отримали "акредитацію" у так званих ДНР і ЛНР.