RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У Порошенка відповіли РФ по українським в'язням в захопленому Криму

Перший заступник міністра юстиції України Наталія Севостьянова прокоментувала заяву уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москальковоїзаяву уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової про те, що українська сторона не хоче забирати українських ув'язнених, які відбувають своє покарання на території анексованого Росією Криму.

Про це Севостьянова сказала в ефірі одного з українських телеканалів.

Вона зазначила, що влада України готова забрати всіх засуджених.

"Впродовж 2-х років ми ведемо переговори з російською стороною, всіляко намагаємося забрати наших ув'язнених. І нас дуже здивувала заява нового омбудсмена РФ про те, що вони готові передати всіх ув'язнених в Криму. Можу публічно сьогодні заявити, що ми зробимо все, щоб забрати всіх і кожного, хто знаходиться там в ув'язненні", - сказала Севостьянова.

Вона також додала, що офіційних документів на адресу української сторони про готовність РФ передати затриманих Криму не надходило, а протягом останніх двох років навпаки – російська сторона всіляко опиралася такій передачі.

"Тому зараз ми будемо оперативно реагувати і вимагати виконання зобов'язань: просто, в односторонньому порядку ми готові забрати всіх і забезпечити їм набагато кращі умови, ніж в Російській Федерації", - підкреслила Севостьянова.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі висміяли призначення генерал-майора МВС Тетяни Москалькової уповноваженим з прав людини при президенті Росії Володимира Путіна.

За матеріалами "Інтерфакс-Україна"