RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Генерал ВСУ на Донбасі розповів, як Савченко може допомогти Україні

У української льотчиці та народного депутата Надії Савченко немає шансів провести переговори з бойовиками на окупованому Донбасі.

Таку думку висловив "Апострофу" генерал-майор Радіон Тимошенко, глава української групи в Спільному центрі контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії зіткнення сторін (СЦКК).

Він прокоментував недавню передачу Україні Надії Савченко.

"Мені здається, що звільнення Надії Савченко може означати, що навіть одна з найпотужніших ядерних держав не може перемогти окремо взяту людину, якщо вона мотивована і готова боротися за свої переконання, за свою країну, свій народ, не шкодуючи свого здоров'я і самого життя", — зазначив генерал-майор.

"На питання щодо впливу Надії на процеси врегулювання конфлікту на сході України однозначно відповісти складно. Судячи з заяв самопроголошеного лідера ОРДО Олександра Захарченко, в області визволення полонених шляхом прямих переговорів з бойовиками перспектив у Надії немає", — вважає Тимошенко.

"На мій погляд, більшої уваги заслуговує її мужність у плані виховання як підростаючого покоління, так і військовослужбовців Збройних Сил України. Життя покаже. Все буде залежати від її готовності не тільки боротися, але і правильно розставити акценти в своїй діяльності", — стверджує глава української групи в СЦКК.

Також він зазначив, що введення міжнародної поліцейської місії на Донбасі "буде мати сенс, якщо охопить своїми патрулями не тільки райони уздовж лінії розмежування сторін, а також територію аж до державного кордону нашої країни".

"При цьому необхідно чітке визначення не тільки прав, але й обов'язків представників цієї місії", — додав Тимошенко.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Бойовики погрожують убивати тих, хто спробує вивезти загиблих, - генерал ЗСУ на Донбасі.