RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Всеправославний собор дав відповідь на молитви української церкви про автокефалію

Святий і Великий Собор, який проходив з 16 по 26 червня на Криті під головуванням Константинопольського патріарха Варфоломія, натякнув, що поки не бачить доцільності у наданні автокефалії новим церквам.

Про це йдеться в Окружному Посланні Святого і Великого Собору Православної Церкви.

У документі підкреслюється, що принцип автокефалії не може функціонувати на шкоду єдності церкви.

"Принцип автокефалії не може функціонувати на шкоду принципу соборності і єдності церкви. Ми вважаємо таким чином, що створення Єпископських Зборів у православній Діаспорі, сформованих з усіх канонічно визнаних єпископів в кожному з встановлених регіонів, які продовжують відноситись до тих канонічних юрисдикцій, що і в даний час, є позитивним кроком у напрямку їх канонічної організації", - йдеться в посланні.

Згідно з документом, Православна Соборна Церква складається з чотирнадцяти Помісних Автокефальних Церков, всеправославно визнаних.

Як повідомляв "Апостроф", раніше український парламент звернувся до Вселенського Патріарха Варфоломія з проханням об'єднати українські православні церкви в одну і дати їй автокефалію.

У Всеправославному Соборі взяли участь 290 делегатів: предстоятелів і єпископів, а також десять з чотирнадцяти Православних Церков. На Соборі не було представників Московського Патріархату, Грузинської, Болгарської та Антіохійської Православних Церков.

Більше про це читайте у матеріалі "Апостроф": Один шанс за тисячу років: чи зможе українська церква відокремитися від російської.