RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У мережі підняли на сміх петицію про перейменування Ради

Тележурналіст, екс-глава прес-служби МВС у часи президентства Леоніда Кучми Костянтин Стогній підняв на сміх петицію, яка з'явилася на сайті президента України від 15 липня.

Про петицію Стогній написав у себе на сторінці Facebook.

Документ стосується перейменування Верховної Ради у світлі декомунізації, яка проходить в Україні.

"Апофеозом всіх цих перейменувань, для імітації бурхливої діяльності, є повідомлення на офіційному інтернет-представництві Президента України. Петиція N 22/026499 про перейменування Верховної ради, тому що ця назва нагадує про часи УРСР", - коментує петицію Стогній.

Особливо його порадувала абревіатура, яка виходить із запропонованої в петиції альтернативної назви Верховної Ради.

"Не стану тут вирувати лайно і сперечатися про очевидні речі щодо відмови від минулого. Акцентую на новій пропонованій назві законодавчого органу. Без цитати тут не обійтися. Отже: "... перейменувати Верховну Раду у Державну Українську Парламентську Асамблею. Така назва є загальноприйнятною у Європі, та має підкреслити європейську ідентичність сучасної України та вектор її цивілізаційного розвитку." Як вам назва?) І, головне, багато хто вважає, що скорочення ДУПА дійсно відповідає вектору нинішнього розвитку!" - зазначає він.

Стогній знаходиться в опозиції до нинішній українській владі, є "міністром" "опозиційного кабінету міністрів", де очолив "міністерство внутрішній справ та надзвичайних ситуацій". Він є полковником міліції.

Як повідомляв "Апостроф", 14 липня Рада в рамках декомунізації перейменувала Кіровоград у Кропивницький.

У квітні президент України Петро Порошенко призначив головою Талалаївської районної державної адміністрації Анатолія Дупу.