RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Демобілізація: бійці АТО спіймали Порошенка на брехні

Порошенко заявивВійськовослужбовці спростували слова президента України Петра Порошенка про те, що в зоні АТО не залишається жодного мобілізованого.

Про це повідомив "Апострофу" військовий Максим Науменко.

За його словами, в його бригаді залишаються служити ще близько десяти бійців, які давно повинні були демобілізуватися за указом президента. Зокрема, сам Науменко також повинен був звільнитися в запас.

Крім того, слова президента спростували і інші військові, які залишили свої коментарі до сьогоднішнього посту Порошенка про демобілізацію в соціальній мережі Facebook.

Максим Науменко пояснив такий стан речей поведінкою командирів військових частин, які ігнорують права бійців. Він підкреслив, що у військовослужбовців немає технічної можливості скласти скаргу або подати в суд на керівництво.

У той же час волонтери в коментарі "Апострофу" повідомили, що переважна більшість мобілізованих у рамках 6-ї хвилі вже звільнені. Хоча є ті, хто не може демобілізуватися з об'єктивних причин: мова йде про військових, які перебувають на лікуванні, і тих, проти кого ведеться службове розслідування.

Нагадаємо, сьогодні президент України Петро Порошенко заявив, що на фронті не залишилося жодного військового, призваного за мобілізацією, і тепер Збройні сили України повинні бути забезпечені військовими-контрактниками. Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа" "Порошенко знищив цю армію: в АТО скаржаться на якість контрактників".