RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Сила правди: в УПЦ КП відповіли на слова патріарха Кирила про Українську церкву

Український священнослужитель різко відреагував на слова Патріарха Кирила щодо незалежності Української церкви. Під час свого виступу 21 листопада Кирило заявив, що РПЦ ніколи не визнає незалежність УПЦ від Московського Патріархату.

На своїй сторінці у Facebook Архієпископ Чернігівський і Ніжинський, секретар Священного Синоду Української Православної Церкви Київського Патріархату Євстратій (Зоря) зауважив, що про це вже давно говорив Патріарх Філарет. Євстратій написав, що настав час всім прихильникам автокефалії в УПЦ визначити сторону, якої вони дотримуються, і чітко вибрати між Українською церквою в Україні та Московською.

Євстратій додав, що Патріарху необхідно було вказати, що Українська церква не здобуде незалежність за його життя. Тому що після своєї смерті на ситуацію впливати він вже не зможе. І нагадав випадок з історії, що колись Великий Московський собор теж проголошував вічні анафеми, але і їх з часом зняли.

Як повідомляв "Апостроф", Священний Синод Константинопольського Патріархату створює комісію для розгляду заяви українського парламенту з питання про надання УПЦ КП автокефалії.