RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Стало відомо, скільки українців виїхало на заробітки

За кордоном працює п'ять мільйонів громадян України, повідомив на симпозіумі з питань легальної зайнятості українців за кордоном в.о. голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко, з посиланням на дані Міністерства закордонних справ України.

"На сьогоднішній день, за даними МЗС, п'ять мільйонів українців працюють за кордоном. І багато наших співвітчизників дійсно стикаються з сумнівними посередниками на ринку праці, які відправляють працювати людей за туристичними візами, і нікому немає ніякого діла, як буде там людина працювати, в яких умовах ", - наводяться слова Ярошенко на сайті Служби зайнятості.

Чиновник зазначив, що неможливо зупинити хвилю міграції, але можна зробити все можливе, щоб українці там мали захист і повернувшись додому мали подальші гарантії.

У свою чергу голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега зазначив, що його відомство робить все можливе для того, щоб здійснювати контроль за умовами праці наших працівників, але це можливо тільки там, де Українці працюють легально.

На симпозіумі навели дані соцопитування Соціологічної групи "Рейтинг", серед українських громадян, які працювали за кордоном протягом останніх п'яти років. Найбільше виїжджали на роботу в Польщі - 36%, на другому місці Росія (25%), по 5% працювали в Чехії і Німеччини, 3% - в Італії, решта - в інших країнах, в основному, Західної Європи.

Як повідомляв "Апостоф", глава Української всесвітньої координаційної ради Михайло Ратушний прогнозував погіршення ставлення до українських "заробітчан" у РФ після початку російської агресії в Україні.