RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Гібридна мова: одіозна Фаріон розбурхала мережі висловлюванням про викладання в Могилянці

Екс-депутат Верховної Ради Ірина Фаріон обурилася тим, що в університеті "Києво-Могилянська академія" студентам дають джерела англійською мовою.

Про це вона написала у своєму блозі на "Українській правді".

"Це дві робочі мови (українська та англійська) на всіх рівнях навчальної та наукової діяльності. Здавалося б тут немає нічого поганого, навпаки, це розвиток, знання іноземної мови, вдосконалення володіння англійською мовою, можливість отримати гарну посаду та й інші дурні ліберальні повчання, які керівництво академії намагається нав'язати студентам. Проте вони давно вже загралися. І то так, що це може призвести до заміщення та заміни українських слів англійськими на український манер. Ці студенти паплюжать українську мову, вживаючи "модні слова" на кшталт "кейси, івенти, дівайси" та інше, вважаючи себе крутими творцями гібридної моди і мови", - пише Фаріон.

"Насправді на декількох курсах викладання можуть вести українською мовою, проте джерела для підготовки здебільшого англомовні! Тобто студентам 1 курсу дають науковий текст написаний чужою нам мовою. І можливість незнання цієї мови нікого не хвилює (ви ж могилянці!!). Хочете не хочете, а іншого вибору підготуватися ви не маєте. Також на офіційному рівні заплановано запровадити курс та всіх матеріалів англійською мовою. Можна зробити висновок, що у цьому виші готують спеціалістів для виїзду за кордон, продовжуючи створювати українця-шукача кращої долі за межами Батьківщини", - додала вона.

Така заява Ірини Фаріон викликало подив у користувачів Facebook.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Фаріон дозволила собі образливе висловлювання на адресу Джамали після її перемоги на "Євробаченні".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: Фаріон, мови