RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Священик з АТО розповів, що потрібно зробити для побудови нормальної України

Священик Української греко-католицької церкви, капелан Микола Мединський ( "Залізняк") вважає, що для побудови повноцінної держави необхідно кожному почати з себе і свого ставлення до навколишнього світу.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Знаєте, ми зовсім недавно мали розмову про парафії. Коли ми, парафіяльні священики, говоримо про те, що нам треба щось робити, щоби повертати дітей та юнацтво. І я сказав: не треба щось придумувати. Ти бери просто, отченьку, шукай можливість – і біля церкви клади дитячу площадку. У підвалі церковному тенісний чи більярдний стіл встанови. Створюй бібліотеку і кінозал. Щось роби!", - каже Мединський.

За його словами, завдяки спортивним і дитячим майданчикам біля церкви люди будуть прив'язуватися до неї на рівні підсвідомості.

"То тільки здається, що все це вкрай непросто і складно. Насправді все просто. Тому без виховного напрямку ми ніяк. Бо перемога, держава, свобода – все це формується у нашій свідомості й у нашому серці", - вважає капелан.

Також він розповів, що в одну зі своїх останніх поїздок вибрав тему: незалежність від гріха - шлях до незалежності держави.

"Бо що є перешкодою в побудові нормальної держави? Корупція, розкрадання бюджету, зловживання своїм службовим становищем, брехня, лицемірство... Усе, що я перерахував, є гріхом. І якщо ми не звільнимо суспільство (тобто самих себе, бо суспільство бере початок з нашого серця, з нашої свідомості) від цього – ми його не оздоровимо, а значить, не зможемо породити здорову владу, українську за духом", - говорить Мединський.

Також він наводить показовий приклад кумівства і голосування за "гречку", які широко поширені в Україні.

"Так, після виборів ця людина, яка продала за гречку державну ідею, вийде на вулицю і буде казати: "Коли сі се вже всьо скінчит? Я так сі умучив". Від чого? Від сидіння на дивані і прицільної стрільби вареником у рота? Від чого ти умучився?! Допоки ми не почнемо розуміти, що Україна – це я, що побудова майбутнього України починається від мене – доти толку не буде. Просто не буде – і все"", - підсумував він.

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю Мединського "Апострофу": "Можна заборонити в Україні Московський патріархат, але є небезпека – священик з АТО".