RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Низька якість і високі ціни: журналіст розповів про ситуацію з продуктами на окупованому Донбасі

Асортимент продуктів на окупованому Донбасі дуже обмежений, ціни високі, а місцеві жителі вважають, що товари на підконтрольній території смачніше.

Про це розповів військовий кореспондент Роман Бочкала в інтерв'ю "Апострофу".

Ситуація з продуктами на окупованому Донбасі схожа на інші подібні території, стверджує журналіст.

"Мені доводилося бувати в Придністров'ї, Абхазії, Південній Осетії, Нагірному Карабасі. Всі ці території схожі тим, що вони в достатній мірі ізольовані. Асортимент товарів дуже обмежений, ціни на них на 30-40% вище, ніж в сусідніх регіонах. І там, думаю, те ж саме. Принаймні, те, що мені пишуть, підтверджує це", - зазначив Бочкала.

За його словами, на окупованих територіях переважно продаються товари з Росії сумнівної якості, тому багато місцевих жителів намагаються знайти українські продукти.

"На прилавках в основному не дуже якісні товари з Росії. Аж до того, що молочні продукти приїжджають з Омська, Томська, а це Сибір. Якої якості це, я не знаю. Ось це основна продуктова корзина. Українські товари користуються великим попитом", - розповів журналіст.

Для цього, продовжив наш співрозмовник, місцеві жителі спеціально їздять за покупками на вільну територію.

"Вони їдуть спеціально за українським оселедцем, хоч він і норвезький, але у нас, кажуть, смачніше. І їм це вигідно фінансово. Вони відбивають дорогу, цього достатньо, щоб оплатити якусь мзду на блокпостах, втратити час. Все одно люди їдуть . Значить, тут їм вигідніше купувати продукти", - пояснив Бочкала.

Детальніше про настрої населення на окупованих територіях, миротворців і значення закону про реінтеграцію читайте в інтерв'ю Романа Бочкали "Апострофу" "Сценаріїв звільнення Донбасу багато, є те, що потрібно зробити в будь-якому випадку".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство