RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Різдво 2018: український священик зробив важливе зауваження

Незважаючи на те, що більшість жителів України називають себе віруючими і святкують Різдво, наша країна досі так і не почала жити за Божими заповідями.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів священнослужитель, ректор Відкритого Православного Університету Святої Софії-Премудрості Георгій Коваленко.

"Соціологія говорить, що в Україні близько 70% людей називають себе віруючими. Майже 70% з них є православними. Всі ці люди святкують Різдво. Якщо ми подивимося, з одного боку, на заповнені храми, то можемо вважати, що ми все дійсно є віруючими, релігійними людьми, християнами. Але якщо ми оглянемося навколо, то побачимо, що наша країна досі не живе за Божими заповідями", - говорить Коваленко.

В даному контексті священик задає питання, чи дійсно всі ці люди є віруючими і християнами, чи дійсно святкують саме день народження Ісуса та збираються за його столом.

"Як не дивно це звучатиме, але сам Господь говорить: "Де двоє-троє зібрані в ім’я Моє, там Я посеред них". Як Він посеред нас? Тоді, коли ми про Нього пам’ятаємо, тоді, коли ми знаємо Його заповіді, тоді, коли ми робимо щось добре тому, хто поруч з нами. Тоді ми це даруємо Богові. Бо ми звикли думати, що Бог є нашим помічником, а Він хоче, щоб ми були його помічниками", - також зазначає Коваленко.

Також читайте на "Апострофі" повний текст інтерв'ю - На Різдво не можна робити лише одну річ - священик.