RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Священик пояснив справжню важливість сповіді і посту перед Великоднем

Піст і сповідь перед Великоднем очищають серце і душу.

Про це священнослужитель, ректор Відкритого Православного Університету Святої Софії-Премудрості Георгій Коваленко розповів "Апострофу".

"Справжня пасхальна трапеза – це причастя за божественною пасхальною літургією. Вже потім Церква благословляє вкушати непісну їжу. Але це продовження того свята, яке починається в храмі. І протягом 40 днів ми з вами будемо святкувати Пасху, протягом 40 днів ми будемо один одного вітати "Христос Воскрес" і відповідати "Воістину Воскрес". Більше того, протягом всього року кожний воскресний день, кожна неділя є також малою Пасхою. Бо ми, християни, віримо в те, що Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав і тим, що у гробах, життя дарував. Тобто відкрив для нас двері Царства небесного і вічного життя", - підкреслив Коваленко.

У той же час, священнослужитель розповів, що протягом Страсного тижня перед Великоднем варто очистити серце від зла сповіддю.

"Варто було би посповідатися, щоб підійти до Святого причастя з чистим серцем, з омитою душею. Ті, хто постував, ті, хто сповідався, зазвичай протягом цілого тижня можуть підходити до Святого причастя", - зазначив він.

Більше про важливість сповіді і причастя перед Великоднем читайте в матеріалі "Апострофа": Багато хто запитує, як бути тим, хто не постився перед Великоднем. Відповідь є - священик.