RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Україну накрили магнітні бурі: як правильно себе вести

З середи, 11 квітня, Україну накрило магнітними бурями.

За даними Інституту геофізики, геомагнітні збурення триватимуть практично безперервно до 14 квітня, після чого почнуть відступати.

Як відомо, під час магнітних бур в організмі людини скорочується вироблення мелатоніну, що порушує весь гормональний баланс і призводить до збоїв в роботі серцево-судинної системи, - мігрені, стрибків тиску, болів у серці, безсоння, нічних кошмарів, поганого настрою, травматизму, зниження працездатності, болі в суглобах.

Повністю убезпечити себе від впливу магнітних бур неможливо, але можна підлаштуватися під них, - уникати поїздок в метрополітені, де електромагнітні поля набагато сильніші, ніж на поверхні, польотів в літаках, утриматися від сильних фізичних навантажень і зайвих рухів.

Харчуватися під час магнітних бур краще їжею без солодкого, жирного, м'ясного, виключити алкоголь, додавши в раціон більше фруктів з високим вмістом магнію і калію, - бананів, абрикосів, яблук, вишні, персиків і т.д.

Впоратися зі стресом також можуть допомогти деякі лікарські рослини, - суничний чай, сік алое, настоянка евкаліпта, півонії, валеріани, екстракти лимонника, рожевого кореня, женьшеню.

Раніше лідер акушерсько-гінекологічної служби клініки "Into-Sana" Наталія Силіна розповіла "Апострофу" правду і міфи про вітаміни, жіноче здоров'я і правильне харчування - Весняний авітаміноз: як правильно з ним боротися.