RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Гучний скандал навколо корупції в Міноборони України: відомий журналіст розкрив нові деталі

Головний редактор журналу "Новое время" Віталій Сич, який недавно поділився інформацією про погрози на свою адресу в зв'язку з розслідуванням корупційних схем закупівлі техніки Міноборони, розповів, що в справі фігурують нардеп Сергій Пашинський і керівники Міноборони, яких підозрюють в розкраданні з бюджету 36 мільйонів доларів.

Про це повідомляє канал 24.

"У цьому матеріалі дуже багато епізодів корупції, про які вони не говорять взагалі. Вони беруть другосортні аспекти цієї справи, і намагаються довести, що там є неточності. Наприклад, там є одна велика частина про експорт детонаторів з України. Держкомпанія продає детонатори кіпрському офшору. Кіпрський офшор передає ці ж детонатори за ціною в 7 разів вище", - прокоментував він.

Як уточнив Сич, матеріали, в яких описані корупційні схеми чиновників з Міноорони, виданню "передали люди, які були безпосередньо задіяні в цих поставках".

"Про документи, я вам не розповім імена людей, але я скажу, що це інвойси з цифрами, з цінами, які нам передали люди, які були безпосередньо задіяні в цих поставках. Деякі з них - високопоставлені чиновники в міністерствах. Вони, як кажуть, обурені рівнем корупції. Тому вони нам передали тільки деякі епізоди. Наскільки ми розуміємо, таких епізодів набагато більше", - додав журналіст.

Тим часом, як повідомляє LB, нардеп фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський, який за даними "Нового времени" фігурує у корупційному скандалі, ініціював створення законопроекту, який передбачає кримінальну відповідальність для журналістів в разі поширення неправдивої інформації, яка підриває національну безпеку і оборону.

Крім того, за даними УНІАН, матеріалом "Нового времени" зацікавилися і в СБУ. Так, силовики збираються перевірити публікацію видання на наявність даних, які становлять державну таємницю.

"Передчасно давати поки кваліфікацію ... Зараз Служба безпеки України, в межах визначених законодавством повноважень, перевіряє інформацію про наявність в публікації відомостей, що становлять державну таємницю. Тому що тут питань дуже багато", - цитує видання слова керівника Антитерористичного центру при СБУ Віталія Малікова.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Міноборони зробили гучну заяву по зникнення секретних документів.