RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Смерть Говорухіна: що відомий режисер говорив про Україну

Померлий російський і радянський режисер Станіслав Говорухін був відомий своєю підтримкою президента РФ Володимира Путіна і скандальними висловлюваннями про Україну.

Так, в інтерв'ю газеті "Аргументи і факти" у вересні 2014 року режисер сказав, що не відвідає більше Україну: "Таку кров не змиєш. Може, через 100 років і помиримося, якщо Земля ще буде існувати. Але на відрізок моєї решти життя я прекрасно розумію, що вже не поїду ні в Київ, ні в Харків".

Крім того, Говорухін заявив, що з огидою відноситься до Одеси, а жителів міста назвав "боягузливим народом".

"А Одеса ... Я з огидою ставлюся до міста. До городян, які дозволили зробити з собою таке. В Одесі ж мільйон з гаком жителів! Боягузливий народ - одесити. Я їх добре знаю... Таке неможливо було б в Севастополі - там кожен б узяв тесака, сокиру, рушницю. Є народи, що не залякаєш. Чеченці. Або керченці. Мужні, сильні. і вся історія їх така. А одесити заткнулись, злякалися і сидять... і поступово змінюють свої погляди. Зомбуються потроху і теж розповідають про москалів, які воюють з Україною...", - висловився режисер.

Також, 11 березня 2014 року Говорухін в числі перших підписав відкрите звернення діячів культури РФ на підтримку політики Путіна в Україні і в Криму.

Варто відзначити, що в 2011 році режисер був призначений головою передвиборчого штабу Путіна.

Через своїх висловлювання, Говорухіну був заборонений в'їзд в Україну.

Нагадаємо, про смерть режисера Станіслава Говорухіна повідомили 14 червня на 83 році життя після важкої хвороби.