RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Стало відомо, як люди в Хорватії реально ставляться до війни Росії з Україною

Абсолютна більшість жителів Хорватії підтримують Україну в боротьбі проти російської агресії.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів доброволець полку "Азов" з Хорватії Денис Шелер, який вже чотири роки воює за Україну на Донбасі.

Шелер пояснив, що проти нього немає кримінальних справ через рішення піти воювати за Україну, - ще в лютому 2015 року колишня влада Хорватії заявила, що не буде переслідувати громадян, які добровільно вирішили приєднатися до регулярних формувань українських військ.

"Якби влада таким займалася, це було б неетично і аморально, адже під час війни в самій Хорватії дуже багато іноземних добровольців воювали і віддали свої життя за незалежність Хорватії, тому в нас на це дивляться трохи по-іншому. Проблеми з законом були б, якщо б громадянин Хорватії поїхав воювати на стороні терористичних незаконних угруповань ДНР і ЛНР. А так офіційна політика Хорватії дуже чітко визначає абсолютну підтримку Україні, і наша країна має таку ж чітку позицію стосовно війни на Донбасі й анексії Криму", - пояснив доброволець.

За його словами, таку позицію підтримує не тільки влада, а й більшість громадян Хорватії.

"З початком Революції дуже багато хорватів підтримали Майдан. Але були, звичайно, і ті, хто повірив в російську пропаганду, але це ж не тільки в Хорватії: до середини 2015 року українська позиція в Європі взагалі була дуже слабкою, інформаційна робота майже не велася, а більшість інформації про конфлікт приходила з Москви. Але сьогодні абсолютна більшість хорватів підтримує Україну. Свідчення тому – безліч українських дітей, поранених, ветеранів або просто українських туристів, які поїхали до Хорватії на відпочинок чи реабілітацію й відчули позитивне ставлення до себе", - підкреслив Шелер.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": У Путіна був шанс захопити Україну в 2013 році, зараз інша ситуація – хорватський боєць з "Азова".