RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Мер Глухова Терещенко відмовився рятувати історичні пам'ятники

Мер Глухова Мішель Терещенко відмовився вирішувати питання про порятунок історичних пам'яток в Національному заповіднику "Глухів" від напливу важких фур.

Про це повідомляє Обозреватель.

"Я не буду відповідати на це питання. Він провокаційний і грає на руку моїм опонентам", - відповів Мішель Терещенко на питання журналіста про вихід з цієї ситуації.

Журналіст зазначив, що проблему руйнування пам'ятників підняв.

Першим про цю проблему привселюдно заявив відомий глухівський краєзнавець і громадський активіст Олександр Мірошниченко. Він надіслав мерові Глухова заяву, в якому просить відреагувати на проблему проїзду важкого автотранспорту через історичну частину міста.

"Щодня через пам'ятник Київські ворота Глухівської фортеці їздять важкі вантажівки. Це призводить до її руйнування", - написав Олександр Мірошниченко.

Краєзнавець зазначає, що в історичній будівлі утворюються тріщини, обсипається шпаклівка.

"Звернення до Глухівського відділ поліції не зупинили порушення. Прошу звернути увагу на проблему", - звернувся Мірошниченко до міського голови Терещенко

Краєзнавець направив заяву Терещенко 25 липня через глухівський Центр надання адміністративних послуг.

Перед цим Мірошниченко на своїй сторінці в соціальній мережі опублікував фото вантажівки, який рухається через Київські ворота. А днем пізніше виклав знімки проїзду вантажівок по історичному центру міста.

Відзначимо, що ініціативу Мірошниченко підтримали в соціальних мережах сотні глухівчан.