RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Військовий парад до Дня Незалежності: в Україні по пунктам відповіли критикам

Військовий парад до Дня незалежності України необхідний країні і суспільству.

Свою думку висловив військовий оглядач і журналіст Денис Попович в Facebook.

"З ранку коментував" Українському радіо", чи потрібен парад воюючій країні. Ведучі передавали аргументи противників параду, я на них відповідав", - повідомив експерт. Він по пунктам розклав усі плюси відповідного заходу.

"1) Парад потрібен. Коли мені задають таке питання, я завжди відсилаю до історичного прикладу військового параду 7 листопада 1941 року в Москві. Це був пропагандистський захід, який підняв бойовий дух і дав сигнал про те, що СРСР рано списувати з рахунків. Для цього військовий парад потрібен і сучасній Україні. Ми повинні показати, що країна бореться, армія бореться і розвивається, отримує нову техніку. Це перемога на тлі численних зрад.

2) Парад псує асфальт на Хрещатику... Набагато менше, ніж здатний зіпсувати асфальт схід рясних снігів після зими. Максимальна шкода, яку я помічав для асфальтового покриття - це невелика кількість подряпин, випадково залишених бронетехнікою. Це не аргумент.

3) Теплові пастки, які відстрілюються авіацією, небезпечні для публіки, яка буде за цим стежити.

Теплові пастки призначені для "обману" зенітних ракет з тепловою головкою самонаведення. Радіус їхньої дії невеликий, для публіки вони не представляють ніякої небезпеки.

4) Техніка потрібна на війні, а не на параді.

Аргумент з 2014 року, коли проведення параду невдало співпало з подіями під Іловайськ. Вийшов такий собі "бенкет під час чуми", після якого і почали говорити, що краще б ту техніку направили на фронт. Техніка, яку прогнали в 2014 році по Хрещатику, не зробила б погоди на фронті - передумови для поразки були закладені значно раніше. Все, що сталося в серпні 2014 року - це лише завершення ланцюжка певних подій, помилок і недоліків. І зараз вже не 2014 рік.

5) Парад - це пережиток радянського минулого. Ніде в світі вони не проводяться.

Раз вже на те пішло, то військові паради регулярно проводилися задовго до утворення СРСР - в царській Росії. А якщо вже копнути дуже глибоко, то тріумфальні ходи римських імператорів і полководців - це теж свого роду військовий парад", - пише Попович.

Також, за його словами, військові паради регулярно проводяться в Росії, Китаї та Північній Кореї.

"Фу, як нерукопожатно, скажете ви. Особливо Росія і Північна Корея .. Але це теж світова практика! Тим більше, що військові паради не менше регулярно проводяться у Франції на День взяття Бастилії, з нагоди річниць висадки в Нормандії і завершення Першої світової війни. Військові паради проводилися в Польщі, країнах Балтії. Нещодавно військовий парад хотів провести в США президент Дональд Трамп. Пентагон відкинув цю ідею, через відсутність передбачених в бюджеті коштів, але тим не менш, Дональд Трамп ХОТІВ провести парад", - наголосив експерт.

Під постом свою думку висловили і користувачі.

Попович переконаний, що головна мета відповідних заходів - військово-патріотичне виховання, демонстрація досягнень ОПК, бойової потужності збройних сил, Ну, і до всього іншого - красиве шоу.

Читайте також на відповідну тему матеріал "Апострофа": Танки в центрі Києва: Україна дає Росії сигнал.