RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Автоматники в окупованому Криму ганяють по горах альпіністів: фото і відео

З середини літа озброєні люди не пускають туристів на схили окупованих Кримських гір, кажуть, що там проводяться "навчання", які нібито триватимуть до кінця вересня.

Про це повідомляє "Примичание".

"На всіх вершинах і популярних маршрутах - навіть на Великій севастопольській стежці ВСС - туристів зустрічають автоматники і вимагають документи. Машини та намети відстежують, альпіністів знімають зі скель. На всі питання чоловіки без знаків розрізнення відповідають "уавчання". Триватимуть вони, за чутками, до кінця вересня ", - йдеться в повідомленні.

Пару тижнів тому севастополець Віталій Білоокий опублікував на своїй сторінці в Facebook відеоролик, куди потрапили озброєні люди. Чоловіки з автоматами, в камуфляжних штанях і чорних футболках проганяють групу з підйому на Ільяс, де проходить одна з радіальних гілок ВСС.

Крім заборони підніматися на вершини і стіни над розташованими на ПБК держдачами, озброєні люди забороняють туристам ставити на схилах наметові табори, ночувати в лісі, паркувати на ніч машини.

Повідомляється, що у скелелазів, що тренуються на скелях Уарч-Кая і Парус над Форосом, теж постійно перевіряють документи. З маршрутів не проганяють, але ставити намети і влаштовувати багатоденні тренування не дозволяють.

Севастополець Володимир Одоев в міжнародний день альпінізму вирішив зробити традиційне сходження, але спізнився і вийшов на маршрут вже після заходу сонця. Побачивши на стіні ліхтарі, до маршруту під'їхала поліція і через гучномовець зажадала, щоб спортсмени спустилися зі скелі. Після перевірки документів альпіністів відпустили, пояснивши дії "навчаннями". Було це ще 8 серпня.

У майбутньому "заборонені зони" можуть ще розширитися, пише видання.

"У Батілімане прискореними темпами йде добудова ще однієї держдачі - колишнього "маєтку" сім'ї Януковичів. Над дачею нависає вершина скелі Куш-Кая, де розташовано безліч популярних альпіністських маршрутів - від ниток для новачків до професійних. По її вершині також проходить нитка Великий севастопольської стежки, тут є кілька екзит для бейс-прижків. Ходят чутки, що скоро всі ці активності заборонять, а ділянку берега від Батілімана до мису Айя закриють від простих смертних. Навіть просто погуляти по околицях кам'яного хаосу буде не можна", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", російські спецслужби в Криму мали намір організувати експертне вивчення ситуації на півострові з подальшим представленням результатів Туреччині для узаконення анексії Криму.