RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Екс-нардеп розповів про ще одну загрозу, що нависла над Донбасом

У Маріуполі найбрудніше повітря в Україні.

Про це заявив координатор політичної сили "Альтернатива" Єгор Фірсов.

"СмертьІнвест" - саме так маріупольці називають завод Ріната Ахметова. І таку народну назву не безпідставна. У Маріуполі найбрудніше повітря в Україні. Рівень забруднення шкідливими речовинами просто зашкалює. Рінат Ахметов використовує металургійні технології минулого століття. І навіть потенційні покупці і інвестори, вивчивши ситуацію, не хочуть мати справу з таким активом. За європейськими стандартами, таке виробництво просто не повинно існувати. Але в Україні Ахметов може все, і навіть трохи більше. Вони кожен раз і щороку виходять на акції протесту. Їх вимоги дуже прості. Вони кажуть: "Ми хочемо дихати". Адже зараз кожен житель Маріуполя вдихає і, ковтаючи майже тонну (!) шкідливих речовин на рік. Фактично з людей зробили живі повітряні заводські фільтри", - каже він.

Як уточнив колишній нардеп, в суботу і в неділю, 29 і 30 вересня, маріупольці вийдуть на акцію, щоб змусити олігарха Ріната Ахметова і адміністрацію заводу встановити сучасні фільтри і лічильники викидів на кожну заводську трубу, з доступом до цієї інформації онлайн.

"Маріупольці будуть ходити по місту в масках, щоб привернути увагу до проблеми. Давайте їх підтримаємо! Екологічна проблема Маріуполя - це проблема не тільки одного міста, насправді екологія не має меж", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про серйозну НП в окупованій бойовиками Макіївці.