RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Бардак, офшори і "патріотизм": стало відомо, як "віджимали" нерухомість в найбільших українських містах

У схемах, за якими виводилася з комунальної власності нерухомість в різних містах України, є великі відмінності, в яких видно різницю менталітетів в цих містах.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише журналістка Катерина Шаповал.

За її словами, вона, спільно з колегами, працювала над спецпроектом про те, кому належить нерухомість на головних вулицях Києва, Одеси і Львова.

"Львів: понадкушували потрошку для кума / брата / свата. Тим не менш, в комунальній власності там залишилося найбільше квадратних метрів. Зараз її виставляють через Прозорро і місто має хороші шанси непогано заробити, тим більше, що на площі Ринок найвищі заробітки для підприємців", - зазначає Шаповал.

У той же час, в Києві та Одесі апетити чиновників були вже серйозніше.

"Київ: найкраще розбирали в основному, для себе. І для авторитетних бізнесменів. Нахабно, ні на кого не озираючись. Репутацію підтримували патріотизмом, відмовляючи в дозволах іноземним інвесторам, таким як IKEA і Daewoo, мовляв, зовсім не в інтересах киян занадто нахабні забаганки якихось інвесторів, які хочуть грошей вкласти", - розповідає журналістка.

"І Одеса. Найбільш багатоповерхові, найхитріші і мудровані схеми. Найбільший бардак в реєстрах. Найбільше офшорів, заплутаних слідів. І найбільше інформації про те, що те, що записано в документах, вже давно віджали авторитетні міські чиновники і бізнесмени" , - додає вона.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", влітку в окупованому Криму, в курортному селищі Партеніт, у місцевого дрібного підприємця відібрали торгову точку, через що він втратив кілька тисяч доларів.