RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

​До вдови Вороненкова в Києві заявилися бандити: подробиці інциденту

У київську квартиру оперної співачки і вдови екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова Марії Максакова вломилися невідомі, вимагаючи звільнити приміщення.

Про це сама співачка розповіла в коментарі виданню "Гордон".

Згідно з повідомленням, на даний момент у заблокованій квартирі знаходяться її син з нянею.

"Мені подзвонила няня і повідомила, що в квартирі, де я живу, ламають двері. Прямо зараз двері вже зламані, 15 осіб стоять у коридорі і вимагають збирати речі. Поліцію викликали. Мене не було в цей час в Києві. Я дуже нервую, вже вилітаю. Переконливо прошу правоохоронні органи негайно відреагувати на ситуацію", - заявила співачка.

Вона підозрює в захопленні квартири колишнього начальника відділу Слідчого комітету Одінцовського району Московської області Дениса Панаітова.

"Сьогодні відбулася розв'язка огидною історії з квартирою. Я півтора року судилася з Панаітовим, який вкрав у мене квартиру в Москві. Це скандально звільнений начальник відділу Слідчого комітету Одінцовського району Московської області. Саме його з самого початку я підозрювала у вбивстві Дениса (Вороненкова, - ред.). Панаітов втерся в довіру до Дениса. Наполягав на його переїзді в Україну, говорив, що йому там буде безпечніше. Потім він дав нам ключі від своєї київської квартири і сказав: живіть. При цьому брав непосильно велику оренду - щомісяця $ 8 тис. У якийсь момент було прийнято рішення, що я перепишу на Панаітова свою квартиру в Москві, а той у відповідь - на мене свою квартиру в Києві. Хоча квартира в Москві в два рази дорожче київської, ми погодилися на такий нерівноцінний обмін. 22 березня 2017 року до Панаітову перейшло право власності на мою московську квартиру, а на наступний день Вороненкова застрелили. Панаітов свою частину договору так і не виконав. Я півтора місяці наполягала на тому, що саме у нього був мотив для вбивства", - розповіла Максакова.

За її словами, дана квартира арештована за рішенням суду і будь-які маніпуляції з нею незаконні.

"Українське слідство стосовно Панаітова порушило кримінальну справу за статтею "шахрайство". Панаітов на допити не приходить, ховається від правоохоронних органів України на території РФ. Тому суд заарештував київську квартиру. Не дивлячись на це, люди Панаітова зламали замки і заблокували в квартирі мого сина Ваню і його няню", - повідомила співачка.

Нагадаємо, Максакова - депутат Держдуми РФ VI скликання (2011-2016 роки), в минулому - солістка Маріїнського театру. В кінці 2016 року зі чоловіком, екс-депутатом Держдуми Денисом Вороненкова переїхала в Україну. 23 березня 2017 го Вороненкова застрелили в центрі Києва.

Як повідомляв "Апостроф", Вороненков був убитий в центрі Києва 23 березня 2017 року. Згодом генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що замовником вбивства є російський підприємець Володимир Тюрін.

Також читайте матеріал "Апострофа" - Росія може видати Україні організатора вбивства Вороненкова - Ілля Пономарьов.