RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Законність Голодомору: українцям вказали на небезпечну логіку історичних апеляцій

Ті, хто визнають законність передачі Криму Україні, повинні визнати законність Голодомору.

Про це повідомляє російський журналіст і військовий кореспондент, який переїхав в Україну і засуджує владу РФ, Аркадій Бабченко на своїй сторінці в Facebook.

"Путін в черговий раз щось там ляпнув про незаконну передачу Криму Україні в 1954 році, і знову понеслося - законно, незаконно. Слухати всю цю ахінею вже зовсім нестерпно. Тим більше від українців, які доводять "законність" передачі", - написав журналіст.

За його словами, в цьому випадку треба визнати і законність Голодомору.

"Він теж був за радянськими законами. І законність Гулагу, законність репресій, розстрілів, окупації, депортації і всього іншого, що навернув СРСР. Це все теж було "законно", - додав Бабченко.

Він також підкреслив, що Рада міністрів передавла Крим не незалежній державі Україна, а Українській РСР.

"Якщо ви хочете апелювати до законності цього акту, то тоді вам доведеться відродити Українську Радянську Соціалістичну Республіку в складі нового СРСР. Ось тоді можна буде говорити про цю законності. Ми не визнаємо ВСІХ законів СРСР - і крапка. По відношенню до Імперії Зла може бути тільки така позиція. Незначні всі його законодавчі акти, від початку і до кінця", - зазначив журналіст.

Крім цього, Аркадій Бабченко нагадав, що в 1991 році Росія визнала Крим в складі вже незалежної України, в 1997 році підписала міжнародні документи, за якими визнала Крим українським вже законодавчо, в 1999 ратифікувала їх в своєму парламенті.

"І, якщо не помиляюся, за рік до війни ще раз підтвердила ратифікацію цієї угоди. Путін зробив це особисто", - констатував військовий кореспондент.

Як сказав він, закон зворотної сили не має і не важливо, що було в 1954 році, або в 1642.

"Ви, в новітній вже історії, погодилися з новими кордонами, підписали документи про їх непорушність, ратифікували їх своїм парламентом, визнали примат міжнародного права і взяли на себе зобов'язання не порушувати його - все. Розмова закінчена. З даного моменту ви - окупанти і загарбники", - адресував свої слова Бабченко владі РФ.

Як повідомляв "Апостроф", заступник міністра Юрій Гримчак заявив, що Крим потрібен був Росії для однієї мети.