RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Працювати 14 годин: в мережі посперечалися про сенс заробітчанства українців в Польщі

У мережі розгорілася дискусія про доцільність поїздок українців на заробітки в Польщу.

Суперечка про умови праці та оплати в Україні та сусідній країні спровокував пост блогера "Patriotoff" в Twitter.

За його словами, якби заробітчани працювали в Україні по 14 годин на день, то мали б ті ж самі гроші, тільки "ночували вдома з рідними, їх би не сприймали як рабів, сім'ї б не розпадалися, і діти раділи б, що ви поруч з ними".

"Мої знайомі із Закарпаття (Тячів) їздять уже років 30, мають будинки, але сказати що вони щасливі я не можу, тому що гроші щастя не приносять. Діти не бачили батька, сім'я двічі мало не розвалилася. І це не поодинокий випадок Там багато сумних, сімейних історій ", - додав блогер, підкресливши, що його знайомі заробляють по 1000-1200 доларів в місяць.

У свою чергу, користувачі мережі заперечили, що в Україні, навіть працюючи 24 години на добу, не заробити таких грошей, як за кордоном. Інші коментатори заявили, що в Польщі урізали зарплати українцям у зв'язку з їх масовим напливом.

"Таких зарплат в середньому сегменті немає. Максимум 18 тис. гривень, і то за ці бабки потрібно ж*пу рвати. З масовим виїздом українців до Польщі там зарплати сильно урізали, а в Україні збільшилися... Сенс їхати тільки на просунуту роботу", "Підкажіть де можна заробляти 25 штук за 14 годин в райцентрі Полтавської області. Точніше в Миргороді. адже мені потрібно щоб діти раділи, що я вдома", - пишуть в мережі.

Однак знайшлися і такі, хто назвав заклик шукати роботу в Україні "підступами влади".

"Це порохоботскій темник - не ведіться. Типу у нас тут роботи з зарплатою 50 тис. гривень без освіти повно. Це з серії - почни реформи з себе - прибери в під'їзді", - пишуть коментатори.

[img src="https://apostrophe.ua/uploads/12112018/070123715c0768cfe3bc86799a3bbd7c.jpg" >

Як повідомляв "Апостроф. Економіка", Україну очікує чергова масштабна хвиля трудової міграції через відкриття Німеччиною свого ринку праці для українських громадян.