RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В Україні розробили унікальний препарат, який може врятувати життя бійцям на Донбасі

Інститут фізики НАН України розробив перев'язувальні матеріали на основі радіаційно зшитих гідрогелів, призначені для лікування ран і опіків.

Про це написав військовий ЗСУ Микола Воронін у Facebook.

За його словами, новий препарат зможе значно поліпшити процес одужання поранених бійців ЗСУ, а інколи й врятувати життя.

Новітні гідрогелеві пов’язки: дають миттєвий ефект знеболення, є цілком стерильні, мають здатність очищати рану, вбираючи з неї різні виділення.

Антисептична функція складу розчину передбачає можливість додавання різних лікарських препаратів - як в зміст гідрогелю, так і на зовнішню поверхню вже накладеної пов'язки.

Пов’язки мають здатність пропускати через себе воду, так що якщо пов'язку поливати рідкими ліками, знеболюючими, кровоспинними, антисептичними та іншими, то вони безперешкодно продиффундують на рану або опік і мають, за словами експертів, іще багато важливих функцій.

"На жаль, бійці АТО до сих пір не мають можливості користуватися новими перев'язувальними матеріалами через відсутність їх серійного виробництва. Робота вчених Інституту фізики НАН України спільно з співробітниками кафедри високомолекулярних сполук КНУ імені Тараса Шевченка та фахівцями ПАТ НВЦ "Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод" є чисто волонтерською.

Тому вчені, маючи вже готову лабораторну технологію, запрошують приватних підприємців профінансувати потенційно прибутковий бізнес і одночасно долучитися до справи порятунку людських життів і посилення обороноздатності нашої країни", - написав Воронін.

Як повідомлялося, експерти розповіли про інноваційне лікування раку.