RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Вже скоро: озвучена найближча дата надання Томосу Україні

Автокефальна Церква в Україні з'явиться через кілька тижнів, а Томос можна очікувати вже через кілька днів.

Про це пише "Українська правда".

Зазначається, що рішення про надання Томосу Української Церкви формально буде рішенням Синоду Вселенського патріархату. Найближче його засідання заплановано вже на наступний тиждень - 27-29 листопада.

На цьому засіданні, згідно з офіційною заявою патріарха Варфоломія, буде призначена на грудень дата проведення об'єднавчого Собору в Україні.

"Оскільки до грудня інших засідань Синоду Константинопольського патріархату не заплановано, а Томос повинні надати до грудневого Собору в Києві, то найбільш імовірно, що Томос Української Церкви нададуть вже на наступному тижні", - йдеться в статті.

Як пише автор матеріалу, точна дата Собору поки невідома, "але вже можна сказати точно, що до кінця 2018 року епопея під назвою" Томос для України "закінчиться".

Як повідомляв "Апостроф", 11 жовтня Вселенський Патріархат прийняв рішення продовжити процедуру надання автокефалії Української церкви. Священний Синод для цього оголосив про зняття анафеми з патріарха Філарета і предстоятеля Української автокефальної православної церкви митрополита Макарія.

19 листопада Константинополь підтвердив, що Всеукраїнський об'єднавчий собор, на якому повинні обрати голову єдиної помісної української церкви, повинен відбудуться в грудні.