RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Взялися за старе: Facebook знову карає українців через Росію і Путіна

Адміністрація Facebook видалила одразу кілька постів українських користувачів про агресію Росії в Керченській протоці нібито за порушення норм соцмережі.

Про це повідомляє MC Today.

Зазначається, що в основному користувачі прикріплювали до своїх публікацій новини про напад на українські бойові катери в Азовському морі, про нарощування російської бойової техніки на кордоні і про Володимира Путіна.

Такі пости почали зникати в понеділок 26 листопада, на наступний день після атаки з боку Росії в Керченській протоці.

Наприклад, телеведучий Олександр Зінченко поділився новиною про те, що Росія підтягнула до українського кордону 500 бойових літаків. Але Facebook видалив публікацію. Ту ж новину заблокували і у громадської діячки Ярини Ясиневич.

Пізніше Олександр розмістив скрін, де було написано, чому його пост видалили. "Це повідомлення порушує наші стандарти спільноти, тому тільки ви можете його бачити", - пояснили рішення в Facebook. Зараз публікацію відновили.

Така ж ситуація виникла і у гендиректора інформаційного агентства "Укрінформ" Марини Сингаєвської. Вона поскаржилася, що видалили відразу два її поста. Перший - все про тих же 500 літаках, а другий - про заяви Павла Клімкіна щодо ескалації в Азовському морі.

Зазначається, що Facebook також видаляв пости з хештегом "#RussiaAttacksUkraine" і "#StopRussianAggression". Перший на своїй сторінці запостив міністр інфраструктури Володимир Омелян, і в соцмережі його забанили на сім днів. Про це написала прес-секретар міністра.

Як пояснив директор по маркетингу в Apteka24.ua Микита Коваленко (ака Digital Fox) публікації можуть видалити через скарги російських пошукових роботів. Він порівняв цю ситуацію з тією, що виникла під час чемпіонату світу з футболу цього літа. Тоді соцмережу заблокувала акаунти людей, які вітали збірну Хорватії з перемогою над Росією зі словами "Слава Україні".

Нагадаємо, 25 листопада в Азовському морі група прикордонних кораблів Російської Федерації здійснила агресивні дії проти групи українських військових кораблів, що слідувала з Одеси до Маріуполя, в складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу".

Пізніше російські військові кораблі відкрили вогонь по українським судам і захопили їх. У полон потрапили понад 20 українських моряків.

В зв'язку з агресією РФ в 10 областях України на 30 днів ввели воєнний стан.