RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Світлична і Полторак вручили бійцям 92-ї бригади сертифікати на квартири: фото

Два нових багатоповерхових будинки для військовослужбовців 92-ї бригади здали в експлуатацію в Чугуївському районі Харківської області.

Сертифікати новоселам передали глава Харківської ОДА Юлія Світлична і міністр оборони Степан Полторак.

"Сьогодні відновлюється справедливість. Будівництво цих двох будинків було заморожено більше 10 років, але, нарешті, держава повертається до військових обличчям", - зазначила глава ХОДА, звертаючись до воїнів 92-ї окремої механізованої бригади ЗСУ та їх рідних.

У свою чергу міністр оборони України зазначив, що в 2019 році 92-а бригада стане першою в Україні, повністю забезпеченою житлом. Він також подякував главі ХОДА за підтримку військових в області.

"Хотів би подякувати вам, Юлія Олександрівна, за те, що обласна державна адміністрація Харківської області є таким лідером по ставленню до військових, які проживають в Харківському гарнізоні", - зазначив міністр оборони України.

Крім 80 квартир, які отримали військові 92-ї бригади, в цьому році була закуплена 101 квартира в Харкові для військових Харківського гарнізону.

Як відомо, в Харківській області уже не перший рік проводиться робота з підтримки військовослужбовців. Зокрема, затверджено програму надання підтримки учасникам антитерористичної операції і операції об'єднаних сил для будівництва житла в Харківській області на 2019-2021 роки.

За програмою з обласного бюджету компенсують 40% розрахункової вартості житла, яке купує сім'я учасника АТО (ООС). Програмою передбачено в 2019 році забезпечити житлом 60 учасників АТО (ООС). В цілому ж за три роки роботи програми вона дасть можливість забезпечити житлом безпосередньо 180 учасників антитерористичної операції і операції об'єднаних сил.

Обласну підтримку надають з розрахунку не більше ніж на 21 кв. метр загальної площі житла на одну особу та додатково 10,5 кв. метрів - на сім'ю. У разі, якщо учасник АТО (ООС) вибирає квартиру або будує індивідуальний/садовий житловий будинок, площа яких перевищує нормативно встановлені метри, різницю він оплачує повністю.

Якщо учасник АТО (ООС) вибирає житло, площа якого менше нормативно встановленої, обласна підтримка надається за фактом.

Список кандидатів для участі в програмі і їх черговість визначає комісія, яка створена спільним розпорядженням голови ХОДА та голови облради.

Нагадаємо, в 2018 році за програмою, розрахованою на 2016 - 2018 роки, житло придбали 55 сімей учасників АТО (4 з них - переселенці). Всього за три роки дії програми житло змогли придбати 137 сімей учасників АТО.