RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Може вийти подоба РПЦ: озвучено серйозну загрозу для помісної церкви України

Нова Православна церква України перебуває на роздоріжжі і може стати подобою РПЦ, якщо зробить вибір на користь держави.

У цьому впевнений архімандрит, кандидат богослов'я, доктор філософії, історик, професор університету Лойола-Мерімаунт в Лос-Анджелесі, отець Кирило Говорун, який брав безпосередню участь в процесі отримання Україною томосу про автокефалію, передає ZN.ua.

"Якщо об'єднана церква зробить свій вибір на користь держави, то так. Ми будемо будувати, по суті, російську церкву, тільки з українським знаком. Це помилковий шлях. Українська церква повинна бути в діалозі з державою. Але ще більше вона повинна бути в діалозі з українським суспільством. І при цьому залишатися церквою. Не брати участь у політичних кампаніях - передвиборних, президентських, парламентських ... те, що, на жаль, як мені здається, загрожує нам найближчим часом. Якщо з самої своєї колиски ПЦУ почне обслуговувати чиїсь політичні програми і брати участь у формуванні політичної релігії в Україні, це буде фальстарт", - упевнений він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в УПЦ (МП) зробили заяву про те, чий Крим.