RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

У мережі показали відео з української траси смерті

Траса національного значення між Кропивницьким і Миколаєвом після відлиги стала майже непроїзною - водії все частіше розвертаються і їдуть назад.

Про це повідомляє ТСН.

З 180 кілометрів траси половина зруйнована вщент, і в такому стані дорога останні п'ять років. Місцеві жителі не раз перекривали дорогу, вимагаючи її ремонту. Не дочекавшись реакції від влади, в грудні засипати ями почали перевізники, однак після відлиги весь гравій вимило, і тепер на трасу не виїжджають навіть водії зі стажем, тому що говорять, що вода маскує метрові воронки в дорозі.

"Смерть машинам", - характеризують стан траси водії.

На прохання журналістів стан дороги зняв один з водіїв, який за сімейними обставинами змушений постійно їздити пекельною дорогою. Він виїхав з Миколаєва вранці, а на Кіровоградщині позашляховик був тільки після обіду - півтори сотні кілометрів він їхав шість годин.

"Суцільний жах. Доїхав і добре!" - коментує водій поїздку. Знята реєстратором траса національного значення Н-14 виглядає дійсно страшно. Кілька абсолютно розмитих ділянок довелося об'їжджати по полях.

"Я цією дорогою користуюся 15 років постійно. Я не пригадую, щоб вона в такому стані була. В цілому кілометрів без перерви 40 - без дороги", - говорить Сергій Жолонко.

У 2019 планується замінити тільки третина з цих аварійних 40 км. "Село Возсіятське, село Водяне - Лорін повністю ці ділянки дороги. І ділянку дороги між цими селами - 13 км 800 метрів", - пояснив заступник начальника служби автомобільних доріг Миколаївщини Михайло Ганич.

Роботи обіцяють розпочати в кінці березня, будуть ремонтувати не всі 180 кілометрів, а лише 45,5. На Кіровоградщині замінять покриття на трьох ділянках, ще один чекає реконструкція, а ось на Миколаївщині побудують згадану нову бетонну дорогу.

Інші ділянки, як кажуть в автодорі, відремонтують в наступних роках, а в цілому на ремонт заклали мільярд гривень, тобто 22 мільйони за кілометр. "Ці кошти повинні бути освоєні в поточному році, і ця дорога в першу чергу увійде до переліків об'єктів будівництва - взагалі соромно за ту дорогу, тому що там машини в ній ховаються іноді, тому це точно в першу чергу", - зазначив радник заступника міністра інфраструктури Вадим Олійник.

Але водії жартують, що обіцяного три роки чекають - саме стільки часу їм обіцяють привести дорогу в порядок. У 2018 році держава навіть виділила на ремонт 300 тисяч гривень, але оскільки витратити їх місцеві шляховики не встигли, гроші забрали назад.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українські водії влаштували масовий флешмоб в мережі через стан доріг.