RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

У Харкові сотні людей вийшли на протести проти підвищення тарифів на проїзд: фото

У Харкові сотні людей вийшли на акцію протесту проти підвищення тарифів на проїзд в метрополітені і міському наземному електротранспорту.

Як пише Depo.Харків, на площі Конституції у центрі Харкова зібралися близько 250 людей.

Люди тримають національні прапори, символіку кількох громадських організацій, а також транспаранти із написами: "Гепа! Метро по 8 грн. Последний срок?", "Хозяйственник кончился: метро Харькова - 8 грн, метро Днепра – 4 грн".

Учасники акції вважають,що тарифи у Харкові були встановлені необґрунтовано й призвели до того, що громадський транспорт Харкова став найдорожчим в Україні. Також активісти вважають,що при встановленні тарифів були порушені процедури погодження та підняття тарифу на проїзд.

За словами екс-депутата Харківської міськради Дмитра Мариніна, організаторами та учасниками акції є активісти ГО "Євромайдан Харків", "Національного корпусу", "Антикорупційного блоку учасників АТО" тощо.

Він наголосив, що Антимонопольний комітет України вже розпочав з'ясування обставин і правомірності підняття вартості проїзду в харківському електротранспорті.

"Ми вимагаємо увійти в законне русло. Призупинити рішення про підняття тариф, тому що були порушені процедури. Скоріше за все, ми будемо подавати у суд, щоб зупинити рішення виконкому. Часи міняються, і я думаю, що ми доб'ємося свого", - додав він.

У свою чергу голова Національного корпусу у Харкові Костянтин Нємічев зауважив, що підвищення тарифу жодним чином не покращує якість обслуговування харків'ян, а також не тягне за собою відкриття нових станцій.

Депутат Харківської міської ради, член ГО "Харківський антикорупційний центр" Ігор Черняк, виступаючи на мітингу, підкреслив, що збитки харківського метрополітену минулого року складали близько 160 млн грн.

За словами депутата, при цьому КП "Харківський метрополітен" могло би заробляти, однак прибутки йдуть на рахунки іншого підприємства, близько 120 млн грн від реклами. До того ж, за відомостями Черняка, на непрозорих закупках метрополітен щорічно втрачає до 150-200 млн грн.

"Збитки перекладаються на пасажирів, на харків'ян", - наголосив Черняк.

Він додав, що наступного тижня він та "Харківський антикорупційний центр" звернуться до Окружного адміністративного суду з вимогою скасувати рішення виконкому та зупинити рішення про підняття вартості.