RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Кривава бійня на Майдані: священик дав поради вбивцям і родичам загиблих активістів

Винних у розстрілах людей на Майдані в будь-якому випадку чекає суд Божий, а сім'ям загиблих під час протестів потрібно пам'ятати, що держава їх підтримує.

Про це "Апострофу" розповів помічник митрополита Єдиної Помісної Церкви і священик Іван Сидор, який під час Євромайдану дзвонив у дзвони Михайлівського монастиря, скликаючи людей.

Він пояснив, що незважаючи на те, що він повинен дотримуватися християнських ідеалів, у нього є і людська сторона.

"Як у патріота, як громадянина держави, як живу людину, яка розуміє, що у кого-то забрали сина, дочку, батька, чоловіка і за все треба відповідати", - сказав священик.

Сидор наголосив, що для тих людей, які скоювали злочини на Майдані, краще відповісти тут на землі, так як "суд людський є не таким страшним, як суд Божий".

"Суд людський є тимчасовим: когось на п'ять років посадять, кого на десять, когось довічно... Але людське життя не вічне, і набагато гірше, якщо людина тут на землі не понесе покарання, а буде нести покарання вже після свого земного життя", - сказав помічник митрополита.

Він також порадив людям, які втратили своїх рідних на Майдані, пам'ятати, що їх рідні віддали свої життя за Україну, за те, "щоб ми жили у вільній країні, а не були в ярмі".

"Вони повинні пам'ятати слова Ісуса Христа, який сказав, що немає більшої любові, якщо хто душу свою віддасть за друзів своїх. Саме ці люди віддали свої душі за друзів, адже на Майдані стояли їхні друзі і побратими. Це означає, що вони виконали саму важливу заповідь Ісуса Христа: Люби ближнього свого як самого себе. А якщо вони виконали цю заповідь, то вони досягли царства небесного. Тому батьки повинні пам'ятати, що їхні діти вже з Богом, і держава, і церква про них ніколи не забудуть", - зазначив Сидор.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" Священик, який розбудив Київ під час Майдану: про перші жертви, виправдання вбивств і ворога України, більше ніж Росія.