RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Мати чотири роки шукала сина: фото і подробиці про загиблого бійця ЗСУ з-під Харкова

У середу, 6 березня, перепоховають українського воїна Руслана Юрійовича Дейнеко, якого мати шукала чотири роки.

Про це повідомляє видання Цензор.НЕТ.

Руслан Юрійович Дейнеко народився 12 липня 1994 року народження в місті Чугуїв. Він був солдатом і членом екіпажу самохідної артилерійської установки 92-ї окремої механізованої бригади. Руслан загинув орієнтовно 27 серпня 2014 року.

"Ротно-тактична група бригади рухалася в район міста Старобешеве з метою деблокування українських підрозділів в Іловайську. В 5 км на схід від міста Комсомольське (зараз - Кальміуське) Донецької області колона потрапила під масований обстріл російських військ з РСЗВ "Град", мінометів і танків. Під час обстрілу і в бою з противником бригада зазнала втрат, також було втрачено багато техніки. Кількість загиблих офіційно не підтверджено", - йдеться в повідомленні.

Станом на 2 вересня не вийшли на зв'язок 9 українських військовослужбовців, тому їх вважали зниклими безвісти. Російські збройні формування закопали загиблих українських військових поблизу поля бою. 16 вересня пошуковими системами Союзу "Народна пам'ять" була проведена ексгумація 8 тіл загиблих військових в братській могилі біля села Новозар'ївка, Старобешівського району.

Родичі шукали Руслана 4 роки, як виявилося - він був похований, як тимчасово невстановлений захисник України, на Кушугумському кладовищі в Запоріжжі. Після низки експертиз ДНК його вдалося остаточно ідентифікувати і тіло Героя передали батькам.

6 березня, на кладовищі №5 міста Чугуїв Харківської області відбудеться перепоховання українського воїна Руслана Дейнеко. З ним урочисто попрощаються в селі Клугино-Башкирівка Харківської області, на плацу 92-ї окремої механізованої бригади, в якій він служив з 2013 року.

Як повідомляв "Апостроф", відомий російський журналіст і публіцист Олександр Невзоров порадив пошукати трупи людей в танках, які приходять з окупованого Донбасу назад в Росію.