RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Чистота і затишок: з'явилися фото і відео камери Харківського СІЗО, в якій сидить Зайцева

У мережі показали фотографії і відео камери, в якій міститься одна з учасниць смертельного ДТП у Харкові Олена Зайцева, в якому загинули шість осіб.

Знімки на своїй сторінці в Facebook 6 квітня опублікував член правління Міжнародного правозахисного центру (МПЦ) Дмитро Удачин.

За його словами, напередодні він разом з помічником нардепа Сергія Мельничука Миколою Маслієм і правозахисником Русланом Єременком побував у СІЗО.

"У СІЗО нами було прийнято рішення перевірити умови утримання сумно відомої Олени Зайцевої - учасниці смертельного ДТП в центрі Харкова. Крім Зайцевої в камері № 400 знаходяться ще три людини. Приміщення чисте. Є невеликий телевізор, електричний чайник, вода, душ, туалет і засоби особистої гігієни. На відео і фото ви самі можете оцінити стан камери", - написав він у соціальній мережі.

У коментарях користувачі попросили відвідати інші камери, щоб зрозуміти, які умови там. На це Маслій відповів, що він відвідав багато камер, а місце утримання Зайцевої - не найкраще.

"Я за 14 років всякі хати бачив, в тому числі і такі! Їх тільки для комісії тримають або для таких як ви... Що ж ти фото не показав де звичайна дочка, з діркою? Обшарпані стіни? Я звичайно нічого сказати не хочу, але складається враження що хтось адміністрації вітрила надуває!"- пише один з користувачів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Апеляційний суд повернув матеріали справи про смертельне ДТП на вулиці Сумській через те, що обвинувачена Олена Зайцева прочитала лише один з 13 томів справи.