RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Скандал навколо карти України в "Борисполі": з'явилося пояснення

У міжнародному аеропорту "Бориспіль" транслювали відеоролик з картою України, на якій не було Криму, але пізніше ситуацію пояснили.

Про це повідомляє ТСН.

Так, переглянувши відеоролик, в поліцію звернувся небайдужий пасажир. Правоохоронці, у свою чергу, відкрили кримінальне провадження за статтею "посягання на територіальну цілісність і недоторканність України".

Як стало відомо, ролик аеродрому надало Міністерство інформаційної політики. У відомстві відсутність на карті анексованого Росією півострова пояснили технічним збоєм.

Ролик з аеропорту вже прибрали, зараз готують іншу версію відео, де буде зображений Крим в складі України. Правоохоронці стверджують, якщо провину відповідальних чиновників доведуть, їм загрожує до п'яти років в'язниці.

"Зараз збираються всі матеріали, щоб оголосити підозру. Або одній особі або декільком особам за ст. - 110 ККУ", - розповів прес-секретар поліції Київської області Микола Жукович.

У Міністерстві інформаційної політики пояснили, яким чином відеоролик виявився в аеропорту.

"Ролик, коли робився, були використані просто картинки для показу того, як це буде виглядати. І була взята просто 1 з карт - однієї з авіакомпаній, яка не має маршрутів тих чи інших країн. І цих країн на цій карті немає. У ній немає Криму, тому, що в Крим ніхто не літає. І ця картинка пішла чомусь на рендер. Вона не була замінена на звичайну карту", - зазначив державний секретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко.

Як повідомляв "Апостроф", карту України без окупованого Росією Криму показав також UA: Перший. На телеканалі визнали помилку і вибачилися.