RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Пропагандисти Путіна зганьбилися з фейком з похорону Доренко

Російський телеканал "Звєзда" опублікував фейкову новину про коментар народної артистки СРСР Олени Образцової щодо похорон пропагандиста Сергія Доренка.

Про це повідомляє російський телеканал "Дождь".

Канал "Звєзда" надав неправдиву інформацію про смерть Доренко. Вони нібито взяли коментар у Образцової, яка відвідала похорони журналіста, які не відбулися, і поспілкувалася з пресою. При цьому Олена Образцова померла 12 січня 2015 року.

Відзначають, що стаття під назвою "Образцова розповіла, на які компроміси йшов Доренко в своїй роботі" з'явилася на сайті телеканалу в неділю, 12 травня. У тексті артистка "відзначила", що Доренко ніколи не йшов на компроміси і керувався у своїй професійній діяльності тільки правдою. "Низький йому уклін і вічна пам'ять", - нібито заявила Образцова.

На даний момент новина на сайті "Звєзда" видалена, її також не можна знайти в кешах "Гугла" і "Яндекса", однак вона є в пошуковій видачі "Яндекса".

Як повідомляв "Апостроф", в мережі опублікували шість несподіваних версій смерті російського пропагандиста Сергія Доренка, який 9 травня загинув в Москві в результаті ДТП.

Нагадаємо, Держдума Росії 7 березня прийняла в остаточному читанні законопроект про блокування фейкових новин.