RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

​Бойовики запустили новий багатосерійний "ужастік" з фейками про ЗСУ

Російські бойовики оприлюднили черговий багатосерійний фейк про обстріли бійцями ЗСУ моніторингової місії ОБСЄ.

Про це повідомляє "Апостроф".

Така неправдива інформація почала з'являтися і поширюватися в квітні-травні. За версією бойовиків, почалося все нібито з ліквідації безпілотників ОБСЄ силами ЗСУ. Далі ці новини активно розганялися на сепаратистських сайтах, а апофеозом пропагандистської думки стало повідомлення про те, що командувач ООС (вже колишній) Сергій Наєв, навіть роздає особовому складу державні нагороди за збиті БПЛА європейців.

"За високу ефективність придушення каналів управління БПЛА ОБСЄ Сергій Наєв представив до державної нагороди командира 502-го окремого батальйону радіоелектронної боротьби, підполковника Синожинського", - заявив начальник прес-служби фейкової народної міліції ДНР Данило Безсонов.

Але фейкові новини далі не вщухли. 22 травня вісім українських військовослужбовців потрапили в полон бойовиків ДНР в районі населеного пункту Новотроїцьке. Пропагандисти не упустили інформаційну можливість, заявивши, що полонені намагалися потрапити на окуповану територію, щоб зробити диверсію проти співробітників ОБСЄ.

З одного боку, розповіді бойовиків про нагороди за збиті безпілотники і диверсіях ЗСУ проти ОБСЄ виглядають просто смішно. Але з іншого боку, з огляду на позицію Кремля щодо миротворців - тільки на лінії розмежування і тільки для охорони співробітників ОБСЄ, стає очевидним, що, розганяючи дезінформацію про нападки ЗСУ на єврочиновників, Москва намагається актуалізувати своє бачення миротворчого мандата.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Міномети на дитячому майданчику, тротиловий квиток і чужа комуналка: чим лякають населення в ДНР".