RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Камери зняли падіння двох великих метеоритів: опубліковано яскраві відео

У небі над Австралією з інтервалом в два дні пролетіли два великих метеорита, кожен розміром з автомобіль.

Про це повідомляє "Naked Science".

Перший метеорит був помічений 20 травня, над північною територією Австралії. Відеореєстратори, встановлені на ліхтарних стовпах, зняли момент падіння метеорита, який осяяв небо спалахом синього кольору. Його помітили люди з двох різних міст, розташованих на відстані 500 кілометрів один від одного.

Другий такий же великий метеорит пролетів в небі над Австралією через два дні - 22 травня. За словами австралійського астронома Девіда Фінлі, цей об'єкт був в діаметрі приблизно як Toyota Land Cruiser Prado, а важив від 20 до 40 тонн. Він летів зі швидкістю 40 тисяч кілометрів на годину, а потужність його вибуху при зіткненні з землею склала б 1,6 кілотонни в тротиловому еквіваленті.

Однак обидва небесних тіла, на щастя, розірвалися в повітрі, а їх уламки впали в води океану. Але другий об'єкт, що пролетів в небі над Австралією 22 травня, впав всього в 400 кілометрах від великого населеного пункту - Аделаїди.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Росії в небі над Евенкією (Красноярський край) на відео зафіксували незвичайний літаючий об'єкт схожий на метеорит.