RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Пам'ятник гарматі на Арсенальній перетворили на монумент "Захисникам Української державності"

17 червня в Києві на Арсенальній площі комуністичний пам'ятник перетворили в монумент пам'яті героям битви з більшовиками.

Керівник патріотичного руху "Гідність Нації" Володимир Тесля встановив там пам'ятний знак "Захисникам Української Державності", відео про це з'явилося на його каналі в YouTube.

"Ні київській владі, ні державній забракло ні коштів, ні волі щось зробити зі стовідсотковим комуністичним пам'ятником на Арсенальній площі. Радянська символіка, відкрито більшовицький текст - давно заборонені речі можна було спокійно побачити в центрі міста. Однак нарешті небайдужа громада сама визначила долю монумента", - йдеться в повідомленні руху.

Володимир Тесля з військовими реставрували гармату і постамент, і табличка була замінена на ту, яка відповідає історичній дійсності і законодавству України.

"Багато киян знають справжню історію більшовицького заколоту на "Арсеналі". Тоді червоні заколотники намагалися всіляко підбити робочих на повстання проти держави. Саме тоді почали свої рішучі дії підрозділу Симона Петлюри та Євгена Коновальця. Завдяки їх діям "червона пожежа" не охопила весь Київ, коли столиця України зберігала нейтралітет. Після того, як більшовики захопили владу, вони вирішили змістити історичні акценти. Герої-захисники Києва отримали звання зрадників. На честь чергової річниці на Арсенальній площі встановили відомий монумент з гарматою, що обстрілювала завод. І з характерною для того часу написом "Пролетарі всіх країн" ... Тепер монумент відповідає законам України і реальним історичним подіям", - повідомляють активісти.