RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

"Нецензурний" скандал з Богомолець: з'явилися перші анекдоти про дематюкаціонний патруль

Українці публікують перші анекдоти про дематюкаціонний патруль в зв'язку з реєстрацією законопроекту нардепа Ольги Богомолець "Про протидію лихослів'я" (інша офіційна назва - "про дематюкаціі мови").

Їх публікують в соцмережах.

Відзначимо, що закопроект передбачає штраф 680-1275 гривень за матюки або "образливе чіпляння до громадян". Альтернативне покарання - 40-60 годин громадських робіт, або виправні роботи на строк 1-2 місяці з відрахуванням 20% заробітку; або адмінарешт до 15 діб.

Якщо ж порушення здійснило публічне обличчя, то йому загрожує покарання у вигляді штрафу 1275-1700 гривень, або громадських робіт на 40-60 годин, або виправних робіт протягом 1-2 місяців з відрахуванням 20% заробітку, або адмінарешту до 15 діб.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що росіяни бурхливо обговорюють ідею Зеленського про референдум. Думки росіян розділилося. Деякі з них підтримують ідею Зеленського і називають його найбільш демократичним президентом. Інші ж переконані, що новий глава України таким чином перекладає відповідальність на українців.