RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Радник Зеленського запропонував змінити в Україні назву Росії і російської мови: відео

В Україні слід перейменувати російську мову, якою користується російськомовна національна меншина, оскільки вона втрачає загальні риси з оригінальною російською, якою користуються в Росії.

Про це заявив політичний консультант, наближений до президента України Володимира Зеленського Микита Потураєв в інтерв'ю UkrLife.

Він також розповів про цікавий приклад, який доводить, що і в Росії російську мову з південних областей не вважають "справжньою".

"Безумовно українська російська вже відрізняється від російської з Росії. Відрізняється граматично і лексично. Південно-російський діалект російської мови завжди був окремим від центральних провінцій. Журналісти не тільки з України, а й з Ростова і Ставрополя не могли отримати роботу на телебаченні, їм доводилося переучуватися "правильній російській мові". Це інша мова", - заявив Потураєв.

Основною причиною такої пропозиції експерт називає створення свого національного дискурсу, заснованого на культурному різноманітті українського народу. Також він запропонував перейменувати Російську Федерацію, щоб підкреслити автономність українського дискурсу.

"Моя точка зору, що ми повинні її перейменувати. Сказати, що у нас є руська мова, а там російська. Можемо також на своїх картах називати Росію Московією. Що нам заважає? Це символічні дії, які змінюють дискурс, ми ж не можемо в чужих бовтатися, свої повинні створювати", - зазначив політконсультант.

Як повідомляв "Апостроф", раніше американський історик Тімоті Снайдер запропонував повністю легалізувати в Україні російську мову, але затвердити для нього власні правила.