RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Помер відомий російський поет

У суботу, 13 липня, в лікарні Санкт-Петербурга (Росія) помер відомий поет Віктор Соснора.

Про це повідомляє учень поета Вадим Лур'є на своїй сторінці в Facebook.

Соснора пішов з життя на 84-му році. Відзначають, що його стан здоров'я погіршився напередодні, 12 липня. Поета перевезли в міську Маріїнську лікарню.

"Стан продовжував погіршуватися, в другій половині ночі зробили операцію (видалили жовчний міхур і численні спайки в кишечнику - операція тривала більше двох годин), прогноз був поганий; після операції вранці в реанімації прогноз також був поганий - і вдень він помер", - написав Лур'є.

Про місце і час прощання з покійним поки не повідомляється.

Віктор Соснора - радянський і російський поет. Народився в 1936 році. Першу книгу - "Січнева злива" - випустив в 1962 році. Публікувався як в офіційних радянських видавництвах, так і в самвидаві і за кордоном. Право виїзду за кордон за радянських часів поет отримав на запрошення генерального секретаря французької компартії Моріса Тореза. Соснора читав курси лекцій в Новому Паризькому університеті (Венсенн) і у Вроцлаві (Польща). Був членом в Спілці письменників Санкт-Петербурга.

Як повідомляв "Апостроф", 23 лютого 2019 року у віці 88 років помер відомий український композитор, народний артист України, лауреат Шевченківської премії, професор Національної музичної академії України імені Петра Чайковського Лев Миколайович Колодуб.