RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Встановлено особисті дані військових РФ, причетних до захоплення Криму: фото

Волонтери ідентифікували ряд російських моряків, які брали участь в агресії проти України і були нагороджені медалями за окупацію Криму.

Про це повідомляється на сайті міжнародної спільноти InformNapalm.

Як наголошується, приводом для публікації розслідування стала інформація про чергові провокаційні дії екіпажу сторожового корабля флоту РФ "Сметливий".

Так, на початку липня 2019 р. стартували міжнародні навчання Sea Breeze-2019, у яких брали участь 20 країн світу (19 країн НАТО + Україна). Під час навчань російський корабель Чорноморського флоту РФ “Сметливый” вдався до провокацій: зайшов у закритий район, де проводилися стрільби корабельної артилерії, провокуючи тим самим небезпечну ситуацію. Згодом росіяни назвали цю подію вигадкою.

СКР “Сметливый” на момент нападу Росії на Україну в лютому 2014 року входив до складу 11-ї бригади протичовнових кораблів (в/ч 42948, дислокація – тимчасово окупований Крим, Севастополь). У грудні 2014 року на базі 11 БрПЧК було відроджено 30-ту дивізію надводних кораблів (до 1995 року мала назву 30-та дивізія протичовнових кораблів).

Бушмельов Костянтин Євгенійович, 08.06.1993 р. н., смт Афіпський, Северський район Краснодарського краю РФ. Освіта: закінчив у 2013 році Кубанський державний технологічний університет, вивчав геодезію. Призваний на військову службу в липні 2013 року. Служив на сторожовому кораблі “Сметливый“, про що свідчать фотографії, коментарі та відео на його сторінці.

За участь в операції захоплення Криму Бушмельова нагородили медаллю. Він опублікував фото нагородного посвідчення. Після демобілізації Бушмельов працював в Північно-Кавказькому аерогеодезичному підприємстві Експедиція №205

На відео з ютуб-каналу міністерства оборони Росії про посвячення в моряки-надводники на СКР “Сметливый” на хронометражі 1 хв. 55 сек. ідентифіковано двох моряків: Євгенія Батуріна та Андрія Приходька.Ось порівняння кадру з відео та фото з альбому Є. Батуріна. Батурін позначений червоним кольором, Приходько – зеленим.

Євгеній Батурін, 11.01.1992 р. н. Судячи з номерів машин у фотоальбомі та коментарів до фото, живе в Челябінській області, можливо, в місті Челябінськ. Нагороджений медаллю за окупацію Криму

Приходько Андрій Михайлович, 23.01.1991 р. н. Рідне місто – Сальськ, живе в Ростові-на-Дону. Навчався в школі №28 в с. Івановка Сальського району у 1997-2008 рр. Закінчив у 2013 році Азово-Чорноморський інженерний інститут, навчався на кафедрі технології обслуговування та ремонту машин агропромислового комплексу.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в мережі показали чергові докази того, що в агресії проти України брали участь кадрові російські військові .