RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Сексистський скандал в Україні: чиновник відзначився новими перлами про жінок

Уповноважений з гендерних питань Запорізької обласної ради Владислав Марченко після скандального посту про те, як одягаються жінки, відзначився новими висловлюваннями.

Своїми поглядами на жінок і чоловіків він поділився в інтерв'ю сайту 061.ua.

"Коли ми йдемо в громадське місце, з нами наші діти, наші сім'ї, а там люди вживають спиртне - навіть не сильно алкогольне, що ми робимо? Ми викликаємо поліцію, тому що це порушення громадського порядку. Законодавець врегулював це питання. Але питання "як одягатися" - це питання моральних цінностей. Цілком очевидно, я не хотів би, щоб моя сім'я бачила вульгарщину. Хочу, щоб ви всі зрозуміли: дуже важливо розмежовувати слово "сексуальність" - те, що ви зараз уявляєте (вказав на журналістку "1 +1" в шортах і з декольте, - ред.) і "вульгарщина". Це абсолютно різні поняття. Так ось мій пост і мої думки конкретно про друге - про вульгарщину. Щонайменше це непристойно до оточуючих людей", - зазначив Марченко.

Він також нагадав про одяг дівчат для заняття спортом в залі.

"Якщо говорити конкретно в залі, то одягаючись в одяг з секс-шопу і йдучи займатися спортом... Зовсім інші думки закрадаються у тих, хто навколо знаходиться. Я задоволена молода людина, у мене прекрасна дружина, у мене з цим питань немає. Але я відчуваю себе некомфортно, коли хтось в напівроздягненому вигляді прийшов займатися", - висловився політик.

Він підкреслив, що нормально ставиться до слабкої статі. І заявив журналістам, що вони зараз скажуть, що це сексизм. На це йому відповіли: "Так, це сексизм".

"Так прийнято в наших традиціях і в нашому народі. Ви, дівчата, для нас - це найцінніше, що може бути, що рухає чоловіками. Той двигун, який розвиває нашу країну. Але коли дівчина знецінює своє поняття жінки і краси, це викликає питання. І я не хотів би, щоб моя країна перетворювалася на вульгарну дівчину, якій ціна мінімальна. Я хочу, щоб наші дівчата були самі безцінні, найкрасивіші - якими вони є", - продовжив Марченко.

Він зазначив, що чоловік і жінка - це різні речі.

"Жінка - це дуже складний механізм, я б так сказав, інтелект. Чоловік - це... Я зізнаюся чесно, чоловік - це досить примітивне створіння в цих питаннях. Якщо говорити алегорією, це світлофор, у якого навіть немає жовтого кольору. Є зелений і червоний", - пояснив чиновник.

За його словами, він розповів не про себе, а про чоловічу психологію.

"І коли жінка класно виглядає, вона що робить? Фокусує на себе увагу. І коли я йду в зал займатися о 7 ранку, встаючи о 6, я хочу попрацювати. Я ходжу не для того. І коли мою увагу волею-неволею... Я десь поруч стаю або стикаюся, виконуючи якісь вправи, мої думки зайняті чимось іншим. І це неправильно. І в кінці кінців, я так вихований, так не повинно бути", - зазначив політик.

Він ще раз підкреслив, що жінка - це найцінніше, що є на цій землі.

"Це те, що рухає і розвиває наш світ. І жінка повинна бути неприступною, я так вважаю. Ось нехай мене сексисти пробачать, жінка - це серйозніше, ніж чоловік", - підсумував Марченко.

Зазначимо, Владислав Марченко пройшов до Запорізької обласної ради за списком партії "Самопоміч" (він був першим номером) і став заступником спікера Ради. Він також очолював "Самопоміч" в Запорізькій області, а півроку тому вийшов з партії. У грудні 2017 року Владислава Марченка затримала прокуратура за підозрою в привласненні 87 мільйонів гривень бюджетних коштів - нібито він вкрав гроші, виділені на будівництво шкільних стадіонів. Тоді на суд до Марченка приїжджав голова фракції "Самопоміч" в парламенті Олег Березюк та назвав затримання депутата політичною розправою.

Як раніше повідомляв "Апостроф", відомий по скандалу з сексуальними домаганнями до підопічних в армії Віктор Іванів отримав підвищення і тепер служить в Генеральному штабі України.