RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Грози, шквали і спека: синоптики заінтригували прогнозом до кінця тижня

Синоптики прогнозують, що в кінці тижня в Україні очікується мінлива хмарність, а на вихідних - переважно без опадів.

Про це повідомляють в Українському гідрометцентрі.

У середу, 7 серпня, у багатьох областях країни очікується мінлива хмарність. Вночі на Закарпатті, вдень у західних і місцями в північних областях короткочасні дощі, грози, вдень на заході країни пориви вітру 15-20 м/с. На решті території опадів не передбачається. Вітер переважно південно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі становитиме +11...+16 градусів, на Лівобережжі місцями всього 7-9 градусів тепла. Днем в регіонах очікується +26...+31 градус, у східних областях - +22...+27.

Також синоптики попереджають, що в ніч на середу на Закарпатті, вдень у західних областях будуть грози, окремі шквали 15-20 м/с (І рівень небезпеки, жовтий). У північних (крім Житомирської), Хмельницькій, Тернопільській, Вінницькій, Черкаській, Полтавській і Харківській областях переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

8 серпня в західних і північних, 9 серпня місцями в центральних, південних і східних областях пройдуть короткочасні дощі та грози. Однак на решті території України буде сухо. Вітер західний і південно-західний - 5-10 м/с. Температура в середу вночі буде +15...+20 градусів за Цельсієм, вдень стовпчики термометрів покажуть +27...+32 градуси. У четвер, 9 серпня, в Україні, крім півдня та сходу, вночі очікується +12...+17 градусів, а вдень - 23-28 градусів тепла.

На вихідних, 10-11 серпня, синоптики обіцяють погоду без опадів. Температура вночі становитиме +12...+18 градусів, на узбережжі морів до 22 градусів тепла. Вдень +23...+29, у південній частині країни, центральних областях, на Закарпатті та Прикарпатті буде +26...+32 градуси.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилося відео, як злива, яка тривала добу, затопила окопи і траншеї на передовій ООС.