RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Жадібність, бруд і обман: шахтар, що втік з Донбасу, розповів про "прекрасне" життя в Сибіру

У мережі з'явилася історія шахтаря з Донбасу, який переїхав до Росії в пошуках кращого життя після початку збройної агресії РФ проти України.

Її у себе в Twitter-акаунті розповів блогер Йосип Піночет.

"До війни Коля мав на своїй шахті трохи більше 1100 $ ... Коли почалися сильні обстріли дружина вмовила Колю рушити всією сім'єю з дітьми в Росію. Розподілили в Кемеровську область. Коля дізнався, що під Кемерово йому будуть платити майже 1000 $ ... всіх їх, кваліфікованих шахтарів, "випадково" розподілили в Кемерово. Коля та його колеги зрозуміли в чому прикол: місцеві шахтарі насправді отримували зарплату від 60 до 90 тисяч рублів, а вони погодилися на 40. Місцеві зі шкіри геть не лізли. За них це почали робити роботяги з Донбасу", - пише блогер.

За словами донбаського шахтаря, незабаром через санкції рубль впав, впали зарплати, і місцеві жителі в Кемерово почали звинувачувати в цьому приїжджих з Донбасу. Крім побутових проблем, також українських біженців в РФ турбували і погані умови праці.

"Дерев'яні будинки з сортиром на вулиці - в селищі це норма донині. Кругом бруд та вугільний пил. Люди в брудній робі всюди. І на вулицях, і в автобусі", - пише блогер.

Через деякий час українці групами почали виїжджати з Кемеровського краю, оскільки ніяких гарантій отримання паспорта РФ їм так і не надали.

"Багато макіївських шахтарів так і не отримали громадянство і в підсумку поїхали. Хто далі, на схід Сибіру, хто назад у Донецьк і Макіївку", - підсумував він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у військовій прокуратурі повідомили, що значна частина жителів окупованих території Донецької та Луганської областей, які отримали російські паспорти, ідентифікована.