RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Опубліковано сильні фото прощання із загиблим на Донбасі бійцем "Азова"

Особовий склад полку "Азов" попрощався із загиблим на Донбасі бійцем Романом Романенко з позивним "Біч".

Про це повідомляється на сайті "Азова".

Як зазначається, Романенко загинув 10 серпня, підірвавшись на ворожому фугасі. Забрати тіло побратима бійцям вдалося тільки 13 серпня. Роману було 25 років, він народився в Дніпрі. В полку служив з кінця 2015 року, був командиром снайперського відділення. Отримав багато нагород і звання офіцера на початку літа 2019 року.

"Загинула безумовно достойна людина, бойовий офіцер, досвідчений воїн, який був в змозі приймати виважені рішення на полі бою. Друг Біч пішов із життя після підриву на ворожому фугасі, смерть настала миттєво. Снайперська група тричі намагалася евакуювати тіло, але підступний ворог вів шквальний вогонь з усіх видів озброєння і забрав тіло. Я поставив собі задачу усякою ціною повернути його. Тіло ми забрали, на відміну від ворога, який відмовився від тіла свого вбитого найманця. Я можу сказати лише одне: за своє ганебне поводження стосовно нашого бійця, ворог заплатить кров‘ю", - заявив на церемонії прощання командир полку" Азов "з позивним Редіс.

Як повідомляв "Апостроф", 12 серпня у клінічної лікарні Дніпра в результаті важких поранень помер командир взводу ЗСУ Дмитро Дашковець .