RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

На Майдані в Києві влаштували акцію протесту через звільнення Цемаха: фото

У Києві на Майдані Незалежності проходить акція протесту через звільнення Володимира Цемаха, важливого фігуранта у справі збитого на Донбасі літака Boeing MH17.

Про це повідомляє "24 канал".

У центрі столиці зібралися десятки протестуючих. Учасники акції підписують петицію "підтримки Нідерландів і народу Нідерландів".

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Нагадаємо, Київський апеляційний суд зобов'язав фігуранта справи МН17, бойовика Володимира Цемаха не залишати місце постійного проживання, яке знаходиться на окупованій території Донецької області.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

У кінці червня 2019 року в мережі з'явилися чутки, що колишній начальник бригади протиповітряної оборони так званої ДНР з міста Сніжне Донецької області Володимир Цемах, який може бути причетний до краху МН-17 на Донбасі в 2014 році, був викрадений українськими спецслужбами.

29 червня з'ясувалося, що Шевченківський суд Києва заарештував Цемаха на 60 діб як підозрюваного в тероризмі. Адвокат оскаржив його арешт.

У липні міжнародна група Bellingcat оприлюднила докази причетності Цемаха до катастрофи МН17 на Донбасі. Хоча сам він не збивав пасажирський лайнер, але є цінним свідком: у 2015 році Цемах дав інтерв'ю російському націоналістичному виданню, в якому розповів про допомогу в приховуванні "Бука" після того, як він збив МН17.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Як повідомляв "Апостроф", на президента України Володимира Зеленського зробили жорстоку карикатуру через звільнення бойовика Володимира Цемаха.