RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Моляться за ЗСУ і люблять Путіна: в мережі розповіли про інцидент з росіянами і українцями в Італії

В Італії під час паломництва Синоду єпископів УГКЦ за участю великої кількості українців були виявлені шанувальники президента країни-агресора РФ Володимира Путіна.

Про це в Facebook написав голова християнської спільноти українців в Італії Олесь Городецький.

Він наголосив на важливості для українських християн такої події, а також розповів, хто був присутній на службі.

"У Флоренції відбулася визначна подія: паломництво Синоду єпископів УГКЦ на чолі з Главою Церкви Блаженнішим Святославом та українських громад з Італії до мощей Святого Іоанна Златоуста. Святкова Архієрейська Літургія проходила в головному храмі міста - Кафедральному Соборі Санта Марія дель Фіоре. На Літургії був присутній архієпископ Флоренції , кардинал Джузеппе Беторі, офіційна делегація мерії міста, журналісти... Тисячі українців у вишиванках молилися за Україну в одному з найвідоміших храмів Італії", - пише Городецький.

Також глава християнської спільноти розповів про зустріч з росіянками, які зізналися, що не підтримують дії свого президента і українками, які показали свою лояльність до глави Кремля.

"У черзі, де стояв я з товаришем підійшли дві молоді туристки з Росії і почали розпитувати, що тут відбувається ... Оскільки туристки знаходилися поруч, то я чемно розповів, що приїхали українці з усієї Італії молитися за Україну і за припинення путінської агресії. Коли почув, що вони з Петербурга, то запитав: "Сподіваюся, ви не підтримуєте Путіна?" На що одна дівчина відповіла: "ні" ... Жінка, що стоїть попереду і каже: "Не слухайте його, підтримуйте кого хочете". "Навіть Путіна?"- перепитав я. "Навіть Путіна!"- відповіла жінка", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський блогер Ігор Поночевний ("Альоша Ступін") опублікував карикатуру з президентом Росії Володимиром Путіним, який за сюжетом потрапив під народний гнів.